Novi Sad
06.01.2014.
12:55 > 13:00
Na tretman namenjen nasilnicima prema partnerkama, u novosadski Centar za socijalni rad trenutno dolaze četiri muškarca.
  • Uncas

    07.01.2014 21:54
    @Anonimus..Bilo bi pristojno potpisati se...pretpostavljam da ste ženskog roda,ali to nije bitno ...Vidi se frustracija kojom ste obuzeti...Prvo:Na koji način sam ja izjednačio nasilnike i preljubnike?A drugo ste drski i nepristojni ,ne znate da čitate "između redova",a dajete sebi za pravo da mi na "ti" preporučujete "centre i psihologe"...Toliko...za dublju polemiku niste interesantni...
  • 07.01.2014 16:41
    Zamlata
    Prvo podstiču probleme, a onda ih kao rešavaju.Za to vreme buja birokratija od vajnih stručnjaka "lakog" profila, koji nema gde da se smesti, pa su zaposeli i nekadašnji dom u kom su živela deca...
  • Savetnik

    07.01.2014 15:59
    Greška
    To se najbolje uči u zatvoru. Kada tog istog nasilnika dohvate svakog dana i isprebijaju onda će MOŽDA naučiti. A ovako on finim tetama iz CSR kaže "Neću više" i one srećne upišu da su rešile još jedan slučaj. A onda on posle par nedelja ili meseci ponovo premlati ili ubije svoju lepšu polovinu. Zato i imamo toliko ubijenih žena i maltretirane dece. Pozitivni rezultati su im samo na papiru. Demokratija i savetovanje su za bogato društvo, gde svi rade pa nemaju vremena za ovakve stvari. A za nas je čvrsta ruka. Jer kada pomisli da ga čeka 10 ili 20 godina robije dobro će razmisliti da li će ponoviti to isto. Lično poznajem žene iz CSR i žene sudije koje komentarišu za žene koje imaju probleme sa partnerima "Pa šta hoće, sama ga je birala". Ili "Pre joj je valjao a sada ne", "Što nije bolje gledala kada se udavala"... I sada očekujete da one pomognu nekom i rade na sprečavanju maltretiranja. A pogotovoi ako to isto trpe kod kuće
  • 07.01.2014 09:03
    @Uncas
    Da li je moguce da ti ne vidis razliku izmedju muskarca koji svakodnevno prebija svoju zenu jer tako voli a smatra da na to ima pravo i zene koja iz bilo kojeg razloga prevari svog muza? To je pomalo strasno. Obrati se centru ili nekom psihologu, mozda ti mogu pomoci dok nije kasno.
  • Ponavljač

    07.01.2014 06:36
    Nameštaljka
    Naravno, tamo će "edukatori" i "treneri" sa završenim važnim školama da nas uče svemu, pošto to nije bilo moguće ispravnim vaspitanjem, koje je izopačeno upravo njihovim poganim uticajem!
  • Uncas

    06.01.2014 20:57
    ....Opet "samo muškarci "nasilnici....A kad će neki "kurs"za žene koje se švaleraju i izlaze,i niko joj ništa ne može,pored dece koju zapostavlja????
    To nije tema ..jel da?Zakon je toliko "iščašen"+medijska kampanja primitivizma u kom živimo,tako da je sve poostalo Farsa!!!
  • Dedzana

    06.01.2014 20:52
    ...
    Ne znam da li je moguće iskorjeniti nasilništvo u čovjeku. Moguće, ali teško.
  • poznato mi je

    06.01.2014 17:03
    lepa priča
    koja se masno naplati, od koje je bolje samo (novo)zaposlenima u zločinačkom centru!
  • Svetlana

    06.01.2014 13:58
    Bravo!
    Čestitam na ujedinjenom radu NS Centra za socijalni rad i tužilaštva, budući da jedino u saradnji institucija sistema postoji mogućnost da se ovoj pošasti stane na put.
    Naravno da su imali otpor, pa njima nije trebalo niko ništa da ih nauči, budući da sve već najbolje znaju (a ličnim primerom su pokazali koliko umeju i znaju?!) Najvažnije je da oni redovno dolaze i da su u kontinuiranom susretu sa ovim važnim temama.
    Centar za socijalni rad postoji zbog pružanja pomoći ljudima kojima su ugrožena prava prve generacije, pa stoga dodatna pohvala terapeutima i zaposlenima koji odgovorno rade svoj posao. Ima i onih koji ga otaljavaju, ali kada bi svi centri radili u meri u kojoj mogu i kada bi koristili svoje nadležnosti, bilo bi i njima i njihovim korisnicima bolje.
    Da se ipak vratim na temu, ovo je značajan pomak u rešavanju porodičnog nasilja. Suočavanje sa strahovima, posledicama sopstvenog delovanja, uživljavanje u različite uloge, konstruktivistički pristup problemu daju izuzetne rezultate, jer posoledice čovek oseti odmah već na planu sopstvenog razmišljanja i delovanja.
  • 06.01.2014 13:05
    Darko Stoisa
    farma kafe granda..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna